Open / Sluiten menu.

Workshop Autisme en attitude

Mensen met autisme zijn gevoelig voor je basis menshouding (attitude). Ze voelen je aan zonder woorden. Ze hebben het feilloos door hoe jij je als begeleider voelt. Mensen met autisme reageren op je als ze voelen dat je over hen oordeelt, dat je je zorgen maakt of weerstanden ervaart.

 

Als je werkt met cliënten met autisme zijn je eigen reacties en je eigen houding een belangrijk instrument om in te zetten in je begeleidingsrelatie. Je eigen reacties komen voort uit je emoties, normen & waarden en overtuigingen. Attitude betekent niet jezelf veranderen in iemand anders, maar je bewust worden en accepteren van wie je zelf bent. Door jezelf bij te stellen, loopt de relatie met cliënten als vanzelf veel soepeler.

 

Durf je het aan! Anneke Groot daagt je uit op een prettige, open en ontspannen manier.

 

De trainer

Anneke Groot is moeder van een zoon met autisme. Ze ontwikkelde de methode contactgericht spelen en leren (CSL). Sinds een jaar is er een variant op CSL, namelijk contactgericht ondersteunen. Anneke geeft cursussen en studiedagen over CSL en contactgericht ondersteunen.

 

contactgericht spelen en leren4

 

De inhoud van de workshop

In deze workshop leer je hoe je de sensitiviteit van mensen met autisme kunt inzetten als bijzondere kwaliteit in het contact. Door oefeningen zul je ervaren wat er gebeurt in het contact als je meer bewust bent van je eigen overtuigingen. Aan het eind van de middag heb je veel om over na te denken.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • waarom is attitude zo belangrijk in het werken met mensen met autisme?
  • welke aspecten van je attitude met name zijn van belang (acceptatie, vertrouwen en zonder druk iets willen)?
  • wat zijn overtuigingen?
  • met welk gereedschap kun je daar meer bewust van worden?

 

De doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor professionals die werken met kinderen of volwassenen met autisme, zoals (vak)therapeuten, begeleiders, leraren en managers. Ouders zijn ook van harte welkom.

 

Accreditatie

Deze workhop is geaccrediteerd door  Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) voor 1 punt. Als je accreditatiepunten wilt krijgen dan is het nodig dat je de workshop bijwoont en de verplichte literatuur doorleest.

 

Literatuur

Degenen die gebruik willen maken van de accreditatie van de workshop door de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen dienen vooraf de volgende literatuur te lezen:

 

Inschrijven

De workshop Autisme en attitude was op 26 september 2014 van 13:00 tot 17:00 in Utrecht.

 

 KnopStudiedagenArchief

 

 

KnopContact

 

 

 

 

 

*/ ?>