Open / Sluiten menu.

Werken met Ontwikkelingsleeftijden

  • Deze studiedag vond plaats op 8 oktober 2015
  • docent: Bianca Vugts
  • over hoe je op een respectvolle wijze kunt werken met ontwikkelingsleeftijden bij mensen met een verstandelijke beperking
  • Accreditatie kan in overleg worden aangevraagd
  • Inclusief boek "werken met ontwikkelingsleeftijden"

 

Fortior scholing emotionele ontwikkeling verstandelijke beperking

 

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking lezen we het dagelijks in de dossiers; 'een ontwikkelingsleeftijd van een jaar', 'een niveau van drie jaar'. Maar wat heb je nou aan die informatie als je contact wilt maken met een volwassene met een verstandelijke beperking? Hoe kun je die kennis gebruiken om op een respectvolle manier af te stemmen op de mogelijkheden en behoeften van die persoon? Deze studiedag geeft daar een duidelijk antwoord op!

 

Vanuit de 'normale ontwikkeling' wordt een licht geworpen op de belevingswereld en ondersteuningsbehoeften van mensen met een verstandelijke beperking. De verschillende gebieden van de ontwikkeling worden als één logisch geheel besproken, maar globaal ligt de nadruk op de verstandelijke, emotionele en seksuele ontwikkeling.

 

Een actieve inbreng van de cursisten in de vorm van praktijkvoorbeelden en vragen wordt gewaardeerd. Vooral bij het middagprogramma staat de vertaling naar de eigen praktijk centraal.

 

Inhoud van de studiedag

Tijdens deze studiedag vertelt Bianca Vugts- de Groot (Psycholoog) meer over het werken met ontwikkelingsleeftijden bij (jong)volwassenen met een ernstige of matige verstandelijke beperking. Bianca bespreekt de ontwikkelingsleeftijden: 0-1 jaar, 1-3 jaar, 4-6 jaar.

 

Aan het van de studiedag:

  • Ken je de 'spelregels' van het werken met ontwikkelingsleeftijden.
  • Heb je een goed zicht op de normale ontwikkeling.
  • Kun je die kennis vertalen naar praktische handvatten voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.

 

Bekijk hier het programma van de studiedag over ontwikkelingsleeftijden >>

 

Doelgroep

Deze studiedag is vooral bedoeld voor woonbegeleiders, activiteitenbegeleiders, leraren in het VSO en andere professionals die werken met (jong)volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking of matige verstandelijke beperking. Ouders zijn ook van harte welkom.

 

Accreditatie

Accreditatie kan in overleg worden aangevraagd.

 

 Meer informatie

 

 

KnopContact

 

 

 

 

 

*/ ?>