Open / Sluiten menu.
 

Het Growing Minds Autisme Programma - Inleiding

Het Growing Minds Autisme Programma voor kinderen met autisme.

Drie in één: over de waarde van het Growing Minds Autisme Programma voor het werken met autistische kinderen in de beroepspraktijk

Steven en Kaitryn Wertz ontwikkelden het Growing Minds Autisme Programma met als doel drie effectieve benaderingen in één geheel te integreren:

1. De eerste is de relatiegerichte benadering, die een sociale en affectieve wisselwerking met het kind als doel heeft.
2. De tweede benadering is de ABA-methodologie vanwege hun uitgangspunt dat ieder kind recht heeft op leren.
3. En op de derde plaats betrekken ze in hun programma benaderingen die zorgen voor een zo goed mogelijke lichamelijk conditie en sensorische informatieverwerking.

 

Fortior scholing gehandicaptenzorg

Steven Wertz tijdens de studiedag over Growing Minds in 2009

 

Het programma past zich aan de specifieke vragen en noden van het kind aan.

Elk kind is uniek, het programma dat het nodig heeft, dus ook! Het Growing Minds Autisme Programma is vooral bekend als thuisprogramma. De ouders die er mee werken zijn er heel enthousiast over. (lees hier waarom). De geïntegreerde aanpak van Steven en Kaitryn Wertz is buitengewoon relevant voor beroepskrachten in de zorg. Door zelf ook deze geïntegreerde aanpak te gebruiken, kunnen ze meer betekenen voor kinderen met autisme.


Steven geeft op de studiedag informatie over de visie en ideeën achter het Growing Minds Autisme Programma. Hij licht zijn werkwijze toe en toont video-opnames van zijn werk met gezinnen en kinderen.

De studiedag is in de eerste plaats bedoeld voor beroepskrachten die werken met mensen met autisme (en verstandelijke beperking). Ouders en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

De studiedag vond plaats op 13 november 2009 van 10:00 uur tot 16:45 uur in Utrecht.

De presentaties van Steven waren in het Engels en blijken goed te volgen voor mensen voor wie Engels niet de moedertaal is. Wilt u ons bij de inschrijving laten weten of  u gebruik wilt maken van gesproken vertaling naar het Nederlands? We doen dan ons best om een hoofdtelefoon voor u te reserveren.

 

Meer informatie:

 

 KnopStudiedagenArchief

 

KnopContact

 

 

 

 

 

*/ ?>