Open / Sluiten menu.

Workshop Gentle Teaching

De visie van Gentle Teaching is dat ieder mens behoefte heeft aan verbondenheid met anderen. Ook mensen met een verstandelijke beperking hebben een relatie nodig met echt contact van mens tot mens. Uiteindelijk wil iedereen zich geliefd en veilig voelen. Gentle Teaching is een begeleidingsmethodiek die je helpt om een liefdevolle en veilige relatie op te bouwen met je cliënt.

 

Een warme relatie met de cliënt is belangrijk om twee redenen. Ten eerste kun je een cliënt beter ondersteunen op stressvolle momenten. Hierdoor voorkom je schadelijk gedrag. Ten tweede vergroot benadering gericht op zorg en nabijheid je werkplezier. Dit past goed bij de oorspronkelijke reden van begeleiders om voor werken in de zorg te kiezen.

 

GentleManagment

 

De trainer

Pouwel van de Siepkamp geeft trainingen en lezingen over Gentle Teaching en combineert dat met interim-management. Ook begeleidt hij hulpverleners op de werkplek en geeft advies over de ondersteuning van speciale cliënten. Pouwel gebruikt Boeddhistische inzichten en oefeningen in zijn werk.

 

De workshop

In één middag maak je kennis met de methode Gentle Teaching. De volgende onderwerpen komen aan bod:

1) Wat is gentle teaching
a) Je krijgt uitleg over de belangrijkste uitgangspunten en werkwijze

2) Wat betekent het voor de cliënten
a) Pouwel laat je kijken naar de cliënt door de bril van Gentle Teaching
b) Je hoort over de voordelen voor de cliënt van een onvoorwaardelijke relatie

3) Wat kan Gentle Teaching voor jezelf betekenen
a) Je leert manieren waarop je kunt omgaan met emoties die cliënten bij je oproepen
b) Je krijgt suggesties hoe je voldoening uit het werk halen door je accenten en verwachtingen anders te leggen


De workshop is op MBO niveau.

 

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking, zoals begeleiders, onderwijsassistenten en leerkrachten.

 

Accreditatie

Voor deze workshop is een accreditatie aangevraagd bij Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) geaccrediteerd voor 1 punt.

 

Literatuur

Degenen die gebruik willen maken van de accreditatie van de workshop door de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen dienen vooraf de volgende literatuur te lezen:

  • Pouwel van de Siepkamp (2005). Gentle Teaching, een weg van hoop voor mensen met bijzondere kwetsbaarheden. Soest: uitgeverij Nelissen (ISBN 97890 244 1675 2). Bestel dit boek hier >>

 

Accreditatie

Deze workshop is geaccrediteerd door Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) voor 1 punt.

 

De workshop was op 30 mei 203. De workshop zal niet meer worden herhaald.

 

KnopStudiedagenArchief

KnopContact

 

 

 

 

 

*/ ?>