Open / Sluiten menu.

Contactgericht Spelen en Leren stap 2

  • deze studiedag is afgelast
  • Docent Anneke Groot
  • Een verdiepende studiedag over hoe je de methode Contactgericht Spelen en Leren kunt toepassen aan de hand van een eigen casus
  • Accreditatie wordt aangevraagd bij Register Vaktherapie

 

 FORTIOR scholingen voor professionals in de gehandicaptenzorg

 

Contactgericht Spelen en Leren (CSL) is goed bruikbaar in de ondersteuning van cliënten met een ontwikkelingsbeperking. Deze studiedag Contactgericht Spelen en Leren stap 2 is een vervolg op de inleidende studiedag. Het thema contact maken wordt verder uitgewerkt.

 

Bij het zelf toepassen van de kennis over CSL en het gebruiken van de praktische adviezen kom je er achter wat bij jou wel werkt en wat niet. Er zijn soms omstandigheden die het je moeilijk maken om contact op te bouwen met je cliënt of om dat contact vast te houden. Die kunnen bij je cliënt liggen of bij de situatie waar jezelf mee te maken hebt. De vraag is hoe je onder die omstandigheden er toch in kunt slagen de band met je cliënt in stand te houden, omdat je weet hoe belangrijk dat is.

 

Deze verdiepende studiedag biedt je de mogelijkheid een antwoord op die vraag te krijgen. Het gaat erom, dat de methode zo goed mogelijk werkt in jouw eigen werksituatie en met jouw eigen cliënten.

 

De inhoud van de studiedag

Het doel van deze studiedag is om professionals in de zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking te ondersteunen bij het praktisch werken met CSL. Anneke Groot stemt daarom het programma af op de vragen die bij de deelnemers leven. Hiervoor is het nodig dat de deelnemers vooraf hun vragen sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bespreken van video-opnames is ook mogelijk. De deelnemers kunnen dan feedback krijgen en daarmee hun aanpak verbeteren en effectiever maken. Dit is een prachtige gelegenheid om van de ervaring en deskundigheid van Anneke Groot gebruik te maken om zelf te leren en je cliënt beter te ondersteunen.


De studiedag geeft je ook de kans om je CSL-vaardigheden nog eens extra te oefenen aan de hand van je eigen casus.

 

Welke thema’s op de studiedag aan bod komen, hangt van de casus en praktijkvragen van de deelnemers af. Thema’s zouden kunnen zijn:
1. Hoe kun je met CSL effectief aan ontwikkelingsdoelen werken?
2. De invloed van prikkelverwerking en dyspraxie
3. Contact maken en vasthouden bij cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag
4. Hoe ondersteun je cliënten bij uitvoerende vaardigheden (executieve functies)?

 

Het programma begint met een samenvatting van de theorie achter CSL.

 

Bekijk hier het programma van de studiedag >>

 

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor professionals die werken met cliënten met een verstandelijke beperking, zoals orthopedagogen, psychologen, begeleiders, vaktherapeuten, leraren, enzovoorts.

 

De studiedag is bedoeld voor professionals die al enige ervaring hebben met CSL. Mensen die nog geen basiskennis hebben van CSL kunnen de studiedag Contactgericht Spelen en Leren stap 1 volgen.

 

Op welke cliëntgroep is CSL van toepassing

CSL is toepasbaar bij een brede groep cliënten in verschillende leeftijdscategorieën en ontwikkelingsleeftijden. De methode kan gebruikt worden bij kinderen met autisme en/of een ernstige, matige of ernstige verstandelijke beperking. Elementen uit de methode zijn ook geschikt voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De kern van CSL is afstemmen op de persoon, zijn ontwikkelingsniveau en interesses.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij Register Vaktherapie.

 

Meer informatie

 

KnopContact

 

 

 

 

 

*/ ?>