Open / Sluiten menu.
 

Met aandacht aanwezig zijn

  • deze studiedag was gepland op 5 november 2015. Deze studiedag gaat niet door.
  • docent: Pouwel van de Siepkamp,
  • over hoe je cliënten met een verstandelijke beperking met aandacht kunt ondersteunen, ook al is de werkdruk hoog,
  • accreditatie kan in overleg worden aangevraagd.

 

Fortior scholingen gehandicaptenzorg

 

Met volle aandacht aanwezig zijn, ook als de werkdruk hoog is

De kwaliteit van de relatie tussen een persoon en de begeleider wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van de aandacht die de begeleider geeft op het moment dat er contact is. Volledige en positieve aandacht is echter niet alleen van belang voor de persoon. Ook voor de begeleider zelf is het belangrijk. Het levert een bijdrage aan de zingeving van het werk en reduceert de werkdruk.

 

Met volle aandacht aanwezig zijn in het contact met anderen is niet eenvoudig, maar het is te leren. Tijdens deze studiedag ervaren de deelnemers aan de hand van praktische oefeningen hoe belangrijk "volle aandacht" is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je met aandacht aanwezig kunt zijn.

 

Gentle teaching

De inhoud van deze studiedag past binnen de visie van de begeleidingsmethode Gentle Teaching. Deze visie is dat ieder mens behoefte heeft aan verbondenheid met anderen. Ook mensen met een verstandelijke beperking hebben een relatie nodig met echt contact van mens tot mens. Uiteindelijk wil iedereen zich geliefd en veilig voelen. Mensen die het gevoel van verbondenheid "niet" ervaren, leven in een emotioneel isolement. De wereld voelt voor hen onveilig. Zij kunnen hierop reageren met onacceptabel gedrag voor de mensen om hen heen.

 

De inhoud van de studiedag

De docent is Pouwel van de Siepkamp, hij geeft trainingen over Gentle Teaching en hij werkte als interim manager in de zorgsector. De studiedag zal vooral bestaan uit het doen van oefeningen die niet alleen op de dag zelf nuttig zijn. Je kunt deze ervaringen in je werk gebruiken om de kwaliteit van het aandachtig aanwezig zijn te verbeteren.

 

Bekijk hier het programma van de studiedag over aandacht >>

 

De doelgroep

De studiedag is bedoeld voor professionals die werken met mensen met een ontwikkelingsbeperking, zoals begeleiders, vaktherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en managers.

 

Accreditatie

Aaccreditaties kunnen in overleg worden aangevraagd.

 


Inschrijven

De studiedag over aandacht was gepland op 5 november 2015 in Utrecht van 10:00 tot 17:00 maar gaat niet door. De inschrijfkosten bedragen €197,50, dit is inclusief koffie, thee en lunch.

 

Schrijf je hier in voor de studiedag over met volle aandacht aanwezig zijn >>

 

Meer informatie

Lees meer over:

 

 

KnopContact

 

 

 

 

 

KnopContact

 

 

 

 

 

 

 

*/ ?>